Şbt

Okulumuz, dönem sonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen kermes etkinliğiyle öğrenci, öğretmen ve velileri bir araya getirdi. Renkli ve neşeli atmosferde gerçekleşen kermeste, birbirinden lezzetli yiyecek ve içeceklerin satışı yapıldı.

Okul bahçesinde kurulan stantlarda, gönüllü öğrenci ve velilerin hazırladığı yöresel lezzetler sergilendi. Kermes, öğrencilerin ve velilerin bir araya gelerek kaynaşmalarını sağlarken, aynı zamanda okulun sosyal etkinliklerine renk kattı.

Okul müdürümüz Fatma Güntülü CEYLAN, kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin okul topluluğunu güçlendirdiğini ve dayanışmayı artırdığını vurguladı.

Şbt

Okulumuz, dönem sonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir bilgi yarışmasıyla öğrencilerini heyecanlandırdı. Öğrencilerin akademik bilgi birikimlerini ölçmek ve rekabet ortamında keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, büyük ilgi gördü.

Okulun farklı sınıflarından ve seviyelerinden öğrencilerin katıldığı yarışmada, genel kültür, bilim, sanat ve spor gibi çeşitli alanlardan sorular soruldu. Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artırdığını ve sosyal etkileşimlerini güçlendirdiğini vurguladı.

Öğrenciler ise yarışmanın hem eğlenceli hem de öğretici olduğunu belirterek, gelecek yıl daha fazla etkinlik düzenlenmesini dört gözle beklediklerini ifade ettiler

Şbt

Okulumuzda, rehber öğretmen Mehmet Ali Hoş önderliğinde bir grup öğrenci, okul panolarının tadilatını gerçekleştirmek için bir araya geldi. Kırka Ahşap Atölyesi'nde gerçekleşen bu etkinlik, öğrencilere pratik beceriler kazandırmanın yanı sıra okulun görünümünü de güzelleştirmeyi amaçladı.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin becerilerini geliştirmesi ve toplumsal sorumluluk duygusunu pekiştirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Öğrenciler ise hem eğlenceli bir deneyim yaşadıklarını hem de okula katkı sağladıkları için gurur duyduklarını ifade ettiler.

Yenilenen panolar, okulun farklı bölümlerinde öğrencilere duyuruları ve bilgilendirmeleri iletmek için kullanılacak.

Ara

Okulumuz, sevimli bir misafiri daha ağırlıyor. Okulun içinde yaşayan ve adını "Şanslı" koyduğumuz kedi, okulun yeni neşe kaynağı oldu.

Ara

Kas

Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü sade bir akşam yemeği ile kutladılar. Etkinlikte, okul idaresi öğretmenlere teşekkür etmek ve minnettarlıklarını ifade etmek amacıyla özel bir akşam düzenledi.

Öğretmenler, akşam saatlerinde bir araya gelerek hoş bir akşam yemeği yedi. Yemekte, günlük koşuşturmanın dışında birbirleriyle sosyal bir ortamda zaman geçirme fırsatı buldular.

Akşamın sonunda okul müdürü Fatma Güntülü CEYLAN, öğretmenlere teşekkür etmek ve günlerini anlamlandırmak adına küçük bir hediye takdim etti.Yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimiz, özverili çalışmalarıyla her gün öğrencilerimize rehberlik ediyor ve onların hayatlarına dokunuyor. Bu özel günde, onlara teşekkür etmek ve bir arada hoş bir akşam geçirmek istedik. Öğretmenlerimizin emekleri ve katkıları için minnettarız" dedi.

Kas

Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'nin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma ve saygı duruşunda bulunmak için 10 Kasım'da özel bir tören düzenledi. Okulun öğrencileri, öğretmenleri ve idari kadrosu, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği günü anlamak ve anlamlandırmak adına tören düzenlendi.

Kas

Okulumuz öğrencileri, trafik güvenliği konusunda bilinçlenmeleri için özel bir eğitim aldı. Eğitimi, deneyimli trafik polisleri verdi. Öğrenciler, trafik kuralları, yayaların ve sürücülerin güvenliği, trafik işaretleri ve daha birçok konuda detaylı bilgilendirildi. Eğitim, öğrencilerin trafikte daha bilinçli ve sorumlu davranmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Öğrenciler, bu eğitim sayesinde trafik kurallarına daha fazla dikkat edeceklerini ifade ettiler. Trafik eğitimi, öğrencilerin güvenliğini ön planda tutan okulumuzun bu tür etkinliklere önem verdiğini bir kez daha gösteriyor.

Kas

Lise kimya öğrencileri, elektroliz yöntemini kullanarak çelik yüzeyine başarılı bir şekilde bakır kaplama uyguladılar. Bu deney, öğrencilere kimya pratiği konusunda değerli deneyim kazandırdı.

Elektroliz, bir elektrokimya yöntemi olup, elektrik akımının kullanıldığı kimyasal bir süreçtir. Bu süreçte, iki elektrodu bir elektrolit (genellikle bir tuzlu çözelti) içinde bulundurulur. Elektrolizin temel amacı, bir metal veya madde tabakasını bir elektrodu diğerine aktarmaktır. Elektroliz, metal kaplama, parlatma, pas önleme ve diğer birçok endüstriyel uygulama için kullanılan etkili bir yöntemdir.

Kas

Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü coşkuyla karşıladı.

Ekm

Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kimya bölümü öğrencileri, demirin gravimetrik tayini üzerine başarılı bir deney gerçekleştirdi. Bu deney, öğrencilerin kimya becerilerini geliştirmelerine ve gravimetrik analiz konusundaki yeteneklerini pekiştirmelerine yardımcı oldu.

Ekm

Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sevilen müdür yardımcısı Nihal Akarsoy ve şimdi felsefe öğretmeni olan eski müdür başyardımcısı Erkan Kıravanlı'yı yeni görev yerlerine uğurluyor.

Ekm

Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Kimya Bölümü öğrencileri, gravimetrik analiz becerilerini geliştirmek için sülfat tayini deneyi gerçekleştirdi. Laboratuvar çalışmaları, geleceğin kimyagerlerini yetiştirmek için temel atıyor.