TARİHÇE

Okulumuzun Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği ile Eti Maden İşletmeleri Kırka Bor Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokolle 2019 Şubat ayında temeli atılmıştır. Finansmanın büyük bir bölümü Eti Maden İşletmeleri Kırka Bor Müdürlüğü, geri kalan kısmı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanarak yapılan okulumuzun 13.11.2020 tarihinde geçici kabulü yapılmıştır. Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesi altındaki Metal Teknolojisi, Maden Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi alanlarına ait öğretmen ve öğrencileri ile birlikte 15.02.2021 tarihi Kaymakamlık Onayı ile yeni binaya taşınarak Eti Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Yayın: 07.04.2022 - Güncelleme: 07.04.2022 14:52 - Görüntülenme: 266