Okulumuzda Etik Haftası

Geçtiğimiz hafta, Etik Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda öğretmenlere yönelik bir televizyon sunumu izlendi. Etkinlikte, etik değerlerin eğitimde ve günlük hayatta nasıl uygulanabileceği üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.

Etik İlkeler ve Uygulamaları Üzerine Bilgilendirme

Sunum sırasında, etik ilkeler ve bu ilkelerin eğitim ortamında nasıl hayata geçirilebileceği konusu ele alındı. Öğretmenler, dürüstlük, adalet, sorumluluk ve saygı gibi temel etik değerlerin sınıf yönetiminde ve öğrencilerle ilişkilerde nasıl bir rol oynadığını öğrenme fırsatı buldu.

Günlük Hayatta Etik

Etkinlikte ayrıca, öğretmenlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri etik ikilemler ve bu durumlarla başa çıkma yöntemleri üzerinde duruldu. Sunumda, etik dışı davranışların sonuçları hakkında bilgilendirme yapılarak, etik kurallara uymanın uzun vadede bireylere ve topluma kazandırdığı faydalar vurgulandı.

Öğretmenlerin Katılımı

Sunuma katılan öğretmenler, etkinliği ilgiyle takip etti ve sunum sonunda konuya dair değerlendirmelerde bulundu. Bu tür etkinliklerin, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağladığı ve etik konusundaki farkındalıklarını artırdığı ifade edildi.

Etik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu tür bilgilendirme sunumlarının, okulumuzda etik değerlerin daha da pekişmesine katkı sağlayacağı umuluyor.

27-05-202427-05-202427-05-202427-05-202427-05-202427-05-2024

Yayın: 27.05.2024 - Güncelleme: 27.05.2024 23:21 - Görüntülenme: 59