Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri Okulumuzda Gerçekleştirildi

Okulumuz, 2024 yılı faaliyet planı kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilinçlendirme amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Okul rehber öğretmeni Merve Koçoğlu tarafından verilen seminerde velilere değerli bilgiler aktarıldı.

Seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri, nedenleri ve etkileri üzerine detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, şiddetin önlenmesi ve mağdurların desteklenmesi için alınabilecek önlemler ve toplumun bu konudaki sorumlulukları ele alındı.

Seminer sırasında, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan broşürler velilere dağıtıldı. Ayrıca, okulun farkındalık çalışmalarını desteklemek için özel olarak hazırlanan bir pankart da okulun girişine asıldı.

Merve Koçoğlu, seminerde katılımcıların sorularını yanıtladı ve velileri konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmeye teşvik etti. Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun her kesiminin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Koçoğlu, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Okul yönetimi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda duyarlılığı artırmak ve toplumsal bilinci güçlendirmek için benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Bu tür bilinçlendirme etkinlikleri, toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların haklarının korunması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

29-04-202429-04-202429-04-202429-04-2024

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 14:21 - Görüntülenme: 42