Eti Maden Teknolojisi Alanı Hakkında

MADEN TEKNOLOJİLERİ ALANI

BÖLÜM TANITIMI / MADEN TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ NEDİR?

Türkiye madenler bakımından zengin bir ülkedir. Özellikle bazı maden rezervleri bakımından dünyanın önemli ülkeleri arasındadır.

Eskişehir; madencilik açısından önemli şehirlerden birisidir. Bor tuzları, krom, linyit, manyezit, lületaşı, altın mermer gibi önemli rezervlere sahiptir.

Okulumuz maden işletmelerinin çok olduğu bir bölgede olması bölüm mezunu öğrencilerimiz açısından özel bir öneme sahiptir.

Madencilik alanı üretim ile ekonomiye doğrudan katkısının olması yanında ekonominin diğer alanlarına da çok önemli katkılar sağlamaktadır.

Maden Teknolojileri Alanının Amacı;

Alanında bilim ve teknoloji ışığında ülkemizin madencilik sektörü geleceği için çağdaş bilgi ile donanmış, mesleki ve sosyal niteliklere sahip teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Not: 2021 yılında Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor işletme Müdürlüğü İş ilanında Maden Teknolojisi bölümü mezunu personel alacağını da duyurmuştur.

Yayın: 23.06.2021 - Güncelleme: 23.06.2021 12:30 - Görüntülenme: 519