ESKİŞEHİR / SEYİTGAZİ - Eti Maden Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

Ben Her Yerde Varım Projesi Kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Onaylanan Sosyal Etkinlik Planlarımız

1. Okul Bahçesinde Fidan Dikimi Eylemi Gerçekleştirildi
  2. Meslek Lisesi Tanıtımı ve Kardeşlerle Buluşma Etkinliği Düzenleniyor (13-17 Mayıs 2024)
  3. Bağımlılıkla Mücadelede Bilinçlendirme Etkinliği Öğrenci ve Velilere Yönelik Planlanıyor (3-7 Haziran 2024)

"Ben Her Yerde Varım" Projesiyle Okul Bahçesine Fidan Dikimi

Okul öğrencileri, çevre bilincini artırmak ve doğayı korumak amacıyla "Ben Her Yerde Varım" projesi çerçevesinde harekete geçtiler. Proje kapsamında, okul bahçesine lavanta, çam ve gül fidanları dikildi. Öğrenciler, fidan dikimi etkinliği sırasında bir araya gelerek doğanın önemini ve korunması gerekliliğini vurguladılar. Bu etkinlikle birlikte, öğrenciler hem çevre bilincini artırdılar hem de okul bahçesine yeşil bir dokunuş sağladılar.

15-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-2024

"Meslek Lisesi Öğrencileri Kardeşleriyle Buluşuyor: Tanıtım ve Söyleşiler Okulumuzda Gerçekleşecek"

Eğitim bölgemizde bulunan ortaokul 8. sınıf öğrencileri, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını yakından tanımak için heyecanla beklenen bir etkinlik için hazırlanıyorlar. "Meslek Lisesi Öğrencileri Kardeşleriyle Buluşuyor" adı altında düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrenciler okulumuzda misafir edilecek ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları tanıtılacak.

Okulumuzun öne çıkan alanları arasında metal teknolojisi ve maden teknolojisi bulunmaktadır. Bu alanlarda eğitim veren öğretmenlerimiz öğrencilere atölye çalışmaları yaparak meslekler hakkında detaylı bilgi verecekler. Ayrıca, öğrenciler meslek lisesi öğrencileriyle buluşarak deneyimlerini paylaşacak ve gelecekleri hakkında tavsiyelerde bulunacaklar.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyer yolculuklarını şekillendirmede önemli bir rol oynadığını ve öğrencilerin farklı meslek alanlarına ilgi duymalarını teşvik etmek için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Bu etkinlik, öğrenciler arasında meslek seçimi konusunda farkındalık oluşturmayı ve mesleki yönlendirmeye destek sağlamayı hedefliyor.

"Bağımlılıklarla Mücadelede Bilinçlendirme Etkinliği: Sosyal Medya, Sağlıklı Yaşam ve Mücadele Söyleşileriyle Destekleniyor"

Okulumuz, bağımlılıkla mücadele konusunda öğrenciler ve veliler arasında farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir etkinlik düzenliyor. Sosyal medya, sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadele alanlarında bilgi ve farkındalık artırma amacıyla çeşitli etkinlikler planlanıyor.

Etkinlik kapsamında, okulumuz psikolojik danışmanı Merve Koçoğlu tarafından öğrencilere ve velilere yönelik söyleşiler düzenlenecek. Koçoğlu, sosyal medya kullanımının etkileri, sağlıklı yaşamın önemi ve bağımlılıkla mücadele stratejileri konularında katılımcıları bilgilendirici sunumlar yapacak.

Ayrıca, görsel materyaller ve broşürler hazırlanarak, katılımcılara bu konularda destek olunacak ve bilinçlenmeleri sağlanacak. Bu etkinlikler aracılığıyla, öğrencilere ve velilere bağımlılıkların zararları konusunda bilgi verilmesi ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin gençler ve aileler arasında bilinçlenmeyi artırarak bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor ve bu etkinliklerin düzenlenmesindeki önemi vurguluyor.

Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 12:53 - Görüntülenme: 110